2023 yılı Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleşti.
5 Nisan 2023 | 14:03

Merkezimizin 04.04.2023 tarihinde Zoom ile uzaktan yapılan Danışma Kurulu toplantısı Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ'ın "Yapay Zeka ve Geleceği" temalı yapmış olduğu açılış konuşması ile gerçekleşti. Rektörümüz konuşmasında :

"Yapay Zeka Merkezimizin Sayın Danışma Kurulu üyeleri,

Artık Yapay Zeka hayatımızda daha çok yer almaya, eğitim-öğretimde etkin olarak kullanılmaya başlayan bir teknoloji olarak karşımıza çıkmaktadır. Üniversiteler de; bunun eğitimini veren, teknolojilerinin geliştiren, olumlu ve olumsuz yönlerini değerlendiren ve bunu topluma aktaran eğitim kurumlarıdır. Gazi Üniversitesi de bu üniversitelerden birisidir. Bünyesinde yapay zeka çalışmalarına önem veren böyle bir merkeze sahip olmaktan mutluyuz.Yapay zeka alanında son yıllarda birçok güncel gelişme yaşanmıştır. Sohbet robotları bunların başında gelmektedir. Bu teknolojilerin öncelikle ne olduğunu öğrenmek, ne gibi uygulama alanları olduğu ve gelecekte ne gibi etkileri olabileceğinin farkında olmak, yapay zeka teknolojileriyle birlikte ortaya çıkan etik sorunlar ve bu sorunlarla nasıl başa çıkılabileceği gibi konuların ele alınması gereklidir. Yapay zeka teknolojilerinin ne tür avantajlar sağlayabileceği, bu teknolojileri kullanarak eğitimde öğrencilerin öğrenme süreçlerinin iyileştirilmesi, araştırma süreçlerinin hızlandırılması ve akademik performansın artırılması gibi konular gündemde olan konulardır.

Gazi Yapay Zeka Merkezimizin bu toplantısında hep beraberiz. Bugün yapılacak olan Danışma Kurulu toplantısında merkezimizin yaptığı çalışmaları öğrenme ve değerlendirme imkanına sahip olacağız. Yapılan çalışmaları dinleyeceğiz ve önerilerde bulunacağız. Mevcut projeler hakkında güncel bilgiler alacağız, yeni fikirler ve işbirlikleri hakkında bilgiler edineceğiz ve geleceğimize ışık tutacak yeni fikirleri tartışacağız ve merkezimiz de bu fikirleri hayata geçirmek için çalışmalarına devam edecektir. Bu merkezimizden beklentilerimiz yüksektir. Bugün sizlere yapay zeka teknolojisi hakkında kısaca bilgi vermek ve bu teknolojinin üniversitelerde öğretim elemanlarına ve öğrencilere nasıl katkı sağlayabileceği konusunda fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Yapay zeka teknolojisi, son yıllarda hızla gelişen ve hayatımızın birçok alanında kullanılan bir teknolojidir. Bu teknoloji, makine öğrenmesi, doğal dil işleme ve görüntü işleme gibi farklı alanlarda kullanılarak, insanların yaptığı işleri daha hızlı, daha doğru ve daha verimli bir şekilde yapabilme imkanını bizlere sağlamaktadır.

Üniversitelerde yapay zeka teknolojisi, öğrencilerin öğrenme süreçlerinin iyileştirilmesi, araştırma süreçlerinin hızlandırılması ve akademik performansın artırılması gibi konularda önemli bir rol oynayabilir. Örneğin, yapay zeka teknolojisi kullanarak öğrencilerin sınavlardaki performansları analiz edilebilir ve öğrencilerin zayıf olduğu konular belirlenerek, öğretim elemanları öğrencilerin eksiklerini tamamlamaları için yardımcı olabilirler. Ayrıca, yapay zeka teknolojisi kullanarak, öğrencilere özelleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunulabilir ve öğrencilerin öğrenme süreçleri daha verimli hale getirilebilir. Araştırma süreçlerinde de yapay zeka teknolojisi kullanımı oldukça önemlidir. Örneğin, yapay zeka teknolojisi kullanarak, büyük veri kümeleri analiz edilebilir ve araştırmacılar araştırmalarında daha doğru sonuçlar elde edebilirler. Ayrıca, yapay zeka teknolojisi kullanarak, araştırmacılar araştırma süreçlerini daha hızlı ve verimli hale getirebilirler. Günümüz yapay zeka teknolojileri, üniversite öğretim elemanlarına ve öğrencilere birçok fayda sağlayabilir. Bu nedenle, üniversitelerin yapay zeka teknolojisini kullanımı konusunda aktif bir rol üstlenmeleri ve öğrencilerin geleceğe hazırlanmalarında önemli bir rol oynamaları gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda başta üniversitemiz olmak üzere ülkemize katkı sağlayan Yapay Zeka Merkezimizin çalışmalarını dinleyeceğiz. Sizlerin önerilerini merkez yöneticilerimiz not alacak ve yapmak için çaba harcayacaklardır. Siz danışma kurulu üyelerimize katılım ve katkılarınızdan dolay teşekkür eder, başarılı bir toplantı olmasını dilerim." temennisiyle sonlandırdı.

Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Seref Sagiroglu'nun Merkezimizin faaliyetleri hakkında yaptığı bilgilendirme sunumu ile devam etti. Sağıroğlu yaptığı sunumda " Uluslararası işbirliklerini arttırmak ve Merkezimizi veriden değer üreten bir cazibe Merkezi haline getirmek istiyoruz. " dedi. Merkez Müdürümüzün 2023 Danışma Kurulu toplantı sunumu için tıklayınız.

Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Halil Ibrahim BULBUL, Dr. Öğretim Üyesi Tuba Çağlıkantar, ve Öğr. Gör. Dr. Murat Akın da toplantıda yer aldı. Toplantıya Danışma Kurulu Üyeleri tam katılım sağlayarak Merkezimizin yapmış olduğu projeler, faaliyetler ve gelecek planlarına yönelik görüşler bildirildi. Toplantı Danışma Kurulu Üyelerinin öneri ve katkıları ile sonlandırıldı. Toplantıya katılım sağlayan ve önerilerini bizlerle paylaşan başta Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız olmak üzere değerli Danışma ve Yönetim Kurulu Üyelerimize teşekkür ederiz.

danışma kurulu-2danışma kurulu-1